Wat is taggen?

Wat is taggen en hoe werkt het precies?

Taggen betekend letterlijk het benoemen van iemand op een bepaalde post/foto/video of een ander soort linkje.
Dit doe je bijna op alle social media kanalen door @admin (Voorbeeld tag, het taggen van de admin van deze website) in te typen. Dus je typed @ en vervolgens de naam, en dan klik je de persoon aan die jij graag ergens in wilt taggen. Het taggen is door de jaren heen steeds populairder geworden. Inmiddels weet bijna iedereen wat taggen betekend en veel mensen doen het dagelijks. Vroeger had je alleen taggen op Facebook, maar inmiddels ook op Whatsapp, Twitter, Instagram, TikTok en Snapchat. Eigenlijk is het dus mogelijk op alle social media platvormen. Wij zullen je een aantal voorbeelden laten zien van hoe je iemand tagged.

taggen op whatsapp
iemand taggen op Whatsapp

In bovenstaand voorbeeld kun je dus heel duidelijk zien dat ik eerst @ intype en daarna de naam van de persoon die ik wil taggen. Wanneer je iemand hebt getagged in een berichtje op Whatsapp en deze hebt verstuurd, zie je zijn of haar naam ook in het blauw.

Let op: Op Whatsapp kun je alleen mensen taggen in een Groepsapp. Dit is een speciale groep die is aangemaakt voor een van je vrienden waar je met meerdere personen in zit. Je kunt dus niet in een privé gesprek iemand taggen, omdat je deze persoon al 1 op 1 spreekt.

Mocht iemand jou vragen wat het is, dan weet jij het nu

Mocht iemand jou dus nu vragen wat ‘taggen’ betekend dan weet jij het dus. Je kunt ze ook een linkje van deze pagina geven. Het is ons opgevallen dat vooral de oude generatie vaak geen idee heeft wat het betekend. Dit komt omdat zij niet zijn opgegroeid met social media, mobiele apparaten en computers en/of laptops. De nieuwe generatie weet niet beter dan dat ze de hele dag door vrienden en vriendinnen taggen op alle social media platvormen.

Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd over het taggen in het algemeen.
Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben kun je contact met ons opnemen.

Dit bericht werd mede mogelijk gemaakt door taggenmaar.nl.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :