Arjen Robben is terug bij FC Groningen

Wat een bijzonder nieuws, de prof voetballer Arjen Robben is terug bij zijn oude club FC Groningen. Waar het allemaal ooit voor hem begon. Hij is uit zijn voetbalpensioen gekeerd, want hij was vorig jaar al gestopt met voetballen. Destijds stond hij nog onder contract bij FC Bayern Munchen. Arjen Robben is op dit moment 36 jaar en nog fit genoeg om te gaan voetballen in de eredivisie. Wat een fantastische dag voor elk voetballiefhebber. Dit is precies wat we nodig hadden in de corona crisis waarin het voetbal stil ligt. Een mooi nieuwtje, de grote vraag is nu of Arjen Robben ook mee gaat doen aan het EK met het Nederlands elftal in 2021.

Geweldig nieuws voor de club

Dit is geweldig nieuws voor FC Groningen, zij hadden het namelijk zwaar. Het gehele team zal een enorme boost krijgen met de komst van Robben. Wie wilt er nu niet in het team zitten van deze voetbal legende? De seizoenskaart verkoop van de club ging ook niet bepaald lekker. Maar nu Robben er is lopen deze als warme broodjes over de toonbank. Een uniek moment uit de historie van de club, zo kun je wel zeggen. Ook kreeg een video van Robben al meer dan 75.000.000 views, hij zet hiermee FC Groningen op de internationale kaart.

Arjen robben

De voetbal carriere

VV Bedum
FC Groningen
PSV
Chelsea
Real Madrid
Bayern München
Dit zijn alle clubs waar hij ooit gespeeld heeft, in de volgorde van begin tot einde. We zullen bij elke club een stukje toelichten.

VV Bedum
Hier begon het allemaal voor hem in zijn tienerjaren. Er waren wel eens wedstrijden die met 20-0 gewonnen werden, dit was dan ook bij een plaatselijke amateurvereniging.

FC Groningen
Toen hij 12 jaar was werd hij al opgepikt door FC Groningen. Toen hij 16 jaar oud was, maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal van de club. Op het hoogste niveau in de Nederlandse betaalde competitie, namelijk de Eredivisie. Hij speelde hier uiteindelijk twee volledige seizoenen, waarin hij 46 wedstrijden speelde en 8 doelpunten maakte.

PSV
Bij PSV maakte hij flinke ontwikkelingen door en begon hij steeds meer te score. In het seizoen 2002/2003 kwam hij 33 in actie voor de club waarin hij 12 keer wist te score. Helaas kreeg hij te maken met steeds meer blessures die hem aan de kant hielden. Ondanks dat wist hij zich toch in de kijker te spelen van vele grote buitenlandse clubs.

Chelsea
In 2004 stapte Robben over naar de grote Engelse club Chelsea, dat circa 18.000.000 euro voor hem betaalde aan PSV.
Hij won met chelsea twee keer de Premier League en werd eenmaal speler van de maand.

Real Madrid
In 2007 maakte robben de overstap naar Real Madrid, dat circa 35.000.000 euro voor hem betaalde aan Chelsea.
Hij begon slecht doordat blessures in de weg stonden. Uiteindelijk werd hij als rechtsvoor neergezet en begon het steeds beter te gaan met hem. Hij scoorde meer en meer.

Bayern München
In 2009 stapte Robben over naar FC Bayern München, dat circa 25.000.000 euro betaalde aan Real Madrid.
Bij deze club speelde hij maar liefst 10 seizoenen aan een stuk en werd hij een echte Bayern München legende.
Hij maakte niet alleen de winnende goal in de CL finale tegen Dortmund, maar werd ook 8 keer kampioen met de club.

Uiteindelijk kondigde hij zijn voetbalpensioen aan. Maar na meer dan een jaar gestopt te zijn is hij nu toch weer begonnen bij FC Groningen in juni 2020.

Het Nederlands elftal

In 2010 werd Nederland bijna wereldkampioen door Arjen Robben, maar helaas hield de keeper zijn inzet uit het net en werd Nederland 2e. Het WK daarop werd Nederland 3e van de wereld. Naast zijn geweldige prijzen en carrière op clubniveau heeft Robben dus ook een glansrijke nationale carrière gehad.


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :