Deze zebra’s zetten hun leven op het spel om een rivier vol met krokodillen over te steken!

Dit noem ik nou een gevalletje ballen van staal hebben. Deze zebra’s en gnoe’s steken een rivier over met waar tientallen krokodillen in zwemmen. Ze proberen slim te zijn en een stuk rivier te pakken waar de krokodillen niet liggen maar één van hen had ze gespot! Deze krokodil riep zijn maten erbij om de groep te verplaatsen naar de plek waar de zebra’s en gnoe’s oversteken, in de hoop om een feestmaal te nuttigen.

Wil je weten hoe het eindigt? Check dan het onderstaande filmpje!

De grote trek

In de Savanne in Kenia en Tanzania vindt jaarlijks de grote trek plaats. Dit is een grote verplaatsing van alle hoefdieren die in de Savanne leven. In de hoop om water en gras te vinden. Deze grote trek gaat gepaard met de seizoenen, de dieren ontvluchten als het ware de droogte en volgen de regen naar andere plaatsen. Dit is een prachtig natuurverschijnsel dat iedere natuurliefhebber gezien moet hebben.

krokodillen
krokodillen rivier

Niet alle dieren halen de eindstreep

Omdat het een lange en vermoeiende tocht is halen de zwakke dieren de tocht meestal niet. Hierom worden de dieren ook vaak gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. In de lucht zwerven ook altijd een aantal gieren rond die graag willen mee eten. Zijn de krokodillen toch niet de enige die in de rij staan voor een hapje zebra.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :