Waarom zijn retro videogames zo populair in 2020?

Uit onderzoek is gebleken dat retro videogames en de merken ervan steeds populairder worden onder de mensen. Vroeger was dit enkel voor collectors een interessant onderwerp. Maar sinds de corona uitbraak zijn steeds meer mensen vintage retro spelcomputers gaan sparen. Komt dit omdat we nu meer tijd thuis door brengen? Of omdat deze retro videogames als maar stijgen in prijzen? Neem bijvoorbeeld een oude gameboy, hij ligt al meer dan 10 jaar op zolder. Maar blijkt nu ineens geld waard te zijn? Dit komt omdat bepaalde verzamelaars dit item in een goede staat het liefst zelfs nog in de originele seal bij hun verzameling willen toevoegen. Wil jij retro videogames kopen?

retro videogames

Bekende retro spellen en merken

Nintendo Pokemon
Wie kent het nou niet? Misschien van de TV, of van de pokemon kaartjes? Of van de andere merchandise producten die er inmiddels op de markt zijn rondom Pokemon. Van spellen op je retro Nintendo gameboy tot aan de nieuwste Pokemon films op Netflix. Voor wie het nog niet wist, er is onlangs een Pokemonkaartje verkocht voor maar liefst $100.000 dollar! Dus heb jij nog oude pokemon kaarten of pokemon spelletjes op zolder liggen? Ga ze dan maar snel zoeken!

Nintendo Wii
Een aantal jaar geleden was dit echt de hype spelcomputer van het moment. Inmiddels lijkt de rage alweer overgewaaid bij de gemiddelde Nederland. Maar voor de verzamelaars blijft de WII toch een heel erg speciaal item. Vooral de oude varianten kunnen in een goede staat nog veel geld opleveren.

Sega
De Sega is misschien niet bij iedereen even bekend, maar elke retro fanaat weet wel wat een Sega is! Sega is een Japans bedrijf dat arcade- en computerspellen ontwikkeld, tot ongeveer het jaar 2001 was dit een hele belangrijke speler op deze markt. Daardoor is dit merk dus extra interessant voor de collectors. Want zeg nou zelf, als iets in het jaar 2000 is gemaakt, is dit al 20 jaar of ouder! In 1940 werd die bedrijf opgericht met de naam Standard Games. Een aantal bekende producten die de sega heeft geproduceerd zijn:
sega game gear
sega dreamcast
sega mega drive
sega saturn

Hopelijk weet jij nu weer wat de Sega was, want alle oude mensen moeten dit toch echt kennen!

Wat zijn retro videogames precies?

Voor de mensen die nu dit artikel zitten te lezen en helemaal niets snappen van retro videogames, zullen wij je even uitleggen wat het precies betekend. Retro gaming betekend letterlijk het spelen van oude computerspelletjes op oude apparaten! Denk bijvoorbeeld aan het oldskool spel Pac-Man, wie kent dat nou niet of Tetris, ook een wereldberoemd spelletje. Het gaat hier dus om oude spellen spelen op een oude spelcomputer. De meeste van deze oude (Retro) spelcomputer merken/bedrijven bestaan vandaag de dag niet meer. Dat maakt de producten die zij vroeger dus hebben uitgegeven extra speciaal. Hierdoor zijn ze zeer gewild onder verzamelaars.

De conclusie

Omdat de retro spullen steeds zeldzamer worden en dus ook duurder haken er steeds meer verzamelaars aan. En natuurlijk het feit dat we allemaal veel binnen zitten sinds de corona pandemie maakt het dus een erg gewilde markt. Of dit zo blijft in de toekomst? Wie kan het zeggen.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :